Ez volt az első magkrém, amit elkészítettünk a műhelyünkben, és a földimogyorókrém után talán ez a legnépszerűbb magkrém világszerte.
Ennek minden bizonnyal nem csak a finom íze, hanem a mandula elképesztő sok jótékony hatása is az oka.
Magas az E-vitamin tartalma, segít stabilizálni a vércukorszintet (alacsony szénhidrát, és magas fehérje, zsír- és rosttartalma miatt), tele van antioxidánsokkal...
Mi enyhén pörkölt mandulából készítjük, amitől még finomabb, még intenzívebb ízű lesz a végeredmény.
A földimogyoró mellett talán mandulakrém az a magkrém, amelyhez a legjobban illik a kenyér&gyümölcs párosítás a peanut butter&jelly szendvics mintájára), így a valaki inkább az édeset szereti reggelire, de kerüli a cukrot és/vagy nem akar hirtelen vércukorszint-ingadozást délelőtt, a mi tuti tippünk a teljes kiőrlésű rozskenyér pirítva, natúr mandulakrémmel megkenve, és némi gyümölccsel (pl. alma-vagy körteszeletek, málna, esetleg banán) megpakolva.
A mandulakrém emellett mindenféle sütikbe felhasználható zsiradék (és részben a liszt) helyettesítésére, de krémesebb lesz tőle a smoothie, laktatóbb a zabkása, és még délután nasinak is kiváló egy kis gyümölcsöt belemártogatva.
(A mi titkos nasi tippünk: datolya megtöltve mandulakrémmel, olvasztott étcsokiba mártva. Gasztroajándéknak is szuper!!)
A többi Mendula magkrémez hasonlóan ez a termékünk is hozzáadott zsiradék nélkül - szárazon - pirítva készül, és krémmé őrlése során sem adunk hozzá semmilyen adalékanyagot - se pálmazsírt, se emulgeálószert, se egyéb növényi zsiradékot.
Csak a finom, pörkölt, natúr mandula van benne, semmi más :)
Összetevők: Mandula
/100 g
586 kcal
zsír 51 g
-ebből telített zsírsavak 4 g
szénhidrát 20 g
-ebből cukrok 6 g
fehérje 21 g
só 0 g