A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával.
A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik.
Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás.
A végtermék 50%-ban a homoktövis héját és húsát, és mintegy 50%-ban a homoktövis magjának anyagait hordozza.
A homoktövis „titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag egymást erősítő hatása.
Jelentős mennyiségben megtalálhatók a bogyókban a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai, amelyek önmagukban is elsődleges antioxidánsok.
Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin.
A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz.
Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz.
Tájékoztatás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.