A Vitaking aszkorbinsav por terméke por formában tartalmazza a C-vitamint.
Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot.
Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.
A C-vitamin vízben oldódó, egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.
Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon jól felszívódó C-vitamin forrás.
Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
Rengeteg természetes összetevőjének köszönhetően a C-vitamin kiegészítők ezen formája még hatékonyabban tud hasznosulni a szervezetben.
Miért válassza az Aszkorbinsav por készítményt?
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, fokozza a vas felszívódását.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz: az erek normál állapotának, működésének fenntartásához, a normál csontozat fenntartásához, a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához, a fogíny normál állapotának fenntartásához, a bőr normál állapotának, működésének fentartásához, a fogak normál állapotának fenntartásához.
A C-vitamin bizonyítottan hatásos lehet sokféle egészségügyi probléma kezelésében. A téli időszakban semmiképppen nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztás.
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében.
Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.
Ekkor azonosította a C-vitaminnal.
Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik, tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2017. július
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.