TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Házhozszállítás

Látogató számláló

0
0
4
1
5
7
8

SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000 G

SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK  1000 G

SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000 G

SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000 G
Bővebben
2 386 Ft
Részletek
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000 G

Termék összetevők:
Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav

Száraz hűvös helyen tárolandó.

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé

· 300 g langyos víz

Elkészítés:

vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Végül előmelegített forró sütőben 200 fokon 65 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Megjegyzés:
A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz.
8 db. zsemle vagy kifli formázható a fenti tésztából, így a sütési idő 40 percre rövidül.
Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.

Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 augusztus

Adatok
Cikkszám
151998
Tömeg
1 kg/db
Vélemények