Részletek
Az acerola vagy barbadoszi cseresznye körülbelül 5 méter magasra megnövő bokor vagy fa.
Nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak.
Az acerola gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint.
Több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának.
Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot, A-, B1-, B2- és B3 vitamint is tartalmaz.
Antioxidáns hatásáért sokan szeretik, jó hatással lehet a vérszegénység, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, reuma és tbc. fertőzés esetében is.
Összetevők:
Acerola kivonat (80,6%), zselatin,töltőanyag malotdextrin, csomósódást gátló magnézium-sztearát
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.