Részletek
Érdemes sütés-főzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja.
A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olaját.
A fennmaradó anyagot őrlik finomra, ez lesz a tökmagliszt.
Mind íze, mind illata igen jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben.
Allergiások esetében sem okoz emésztési panaszokat.
A vegetáriánusoknak is, vegánoknak is ajánlatos fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma.
Fogyókúrázóknak, diétázóknak, egészségesen étkezőknek is kiváló alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt.