Részletek
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyagforrás.
Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét.
A lenmaglisztnek a magnézium tartalma is magas.
Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele.
Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni.
Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét.
Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak.
A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.