Részletek
Felhasználása:
500 g Mix per Pane keverék, 380/400 ml víz (amennyiben a kenyér sütése formában történik, úgy a víz mennyiségét növelhetjük 450/500 ml-re), 15g friss sütőélesztő, 6 g só, 20 g extra szűz olívaolaj (vagy étolaj).
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elvegyítjük.
Egy edénybe helyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk.
Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta csomómentes nem lesz.
Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percig szobahőmérsékleten kelesszük.
Ha kenyeret (forma nélkül) szeretnénk készíteni, tetszőleges alakúra gyúrjunk és helyezzük egy tepsibe.
Szobahőmérsékleten kb.90 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal(margarin/ vaj/ étolaj).
Előmelegített sütőben 180/200 C-on kb. 30/40 percig sütjük (lehetőleg légkeveréses sütőben).
Származási hely: Olaszország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. június