Részletek
Felhasználási javaslat:
A szeleteket forró, fűszeres vízbe áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni.
Áztatás után a levet leöntjük, kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.
Receptek: Szójapecsenye
Hozzávalók:
szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő, koriander
Elkészítés:
A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.
Ételízesítő és őrölt koriander keverékével mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket.
A szójaszeletet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük.
Vigyázzunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!