A zsenge búza az úgynevezett zöld élelmiszerek közé tartozik, melyeknek nagyon sokoldalú kedvező hatása van az egészségünkre.
A legfontosabbak közé tartozik az ellenálló képesség növelése, az emésztés és az egész emésztőrendszer működésének serkentése.
Lúgos ph-ja közömbösíti a helytelen táplálkozás miatt elsavasodott szervezetet.
A zsenge búzában lévő klorofill és betakarotin kiváló antioxidáns.
- elősegíti az emésztőcsatorna működését
- semlegesíti az elsavasodott szervezetet
- növeli az ellenálló képességet és regenerációt
- lebontja a testszagokat
- sok antioxidánst tartalmaz
-kiváló hatása van az egész emésztőrendszerre.
Rostanyag tartalma miatt javítja a bélmozgást, kedvezően befolyásolja úgy a hasmenést, mint a székrekedést, valamint a gyulladásos és fekélyes betegségek gyógyulását.
Lúgos hatásával közömbösíti a helytelen táplálkozás (szacharidok, cukrok) miatt elsavasodott szervezetet, ami pl. gyomorégésben mutatkozik meg.
A zsenge búza betakarotin, klorofill és számos enzim formájában kiváló forrása az antioxidánsoknak.
Enzim tartalmának köszönhetően nagymértékben csökkenti a degeneratív és rákkeltő folyamatok veszélyét.
A vitaminok közül a zsenge búza betakarotint (A-provitamin), B vitamin komplexet (B ,B, B3, B5, B8, B12), C-, E-, K-vitamint és zeaxantint (erős oxidáns hatású karotinoid) tartalmaz.
A zsenge búza általában javítja a szervezet vitalitását, energia ellátását és méregtelenítését.
Mindez a tápanyagok, enzimek, vitaminok és ásványi anyagok komplex tartalmának köszönhető.
Tájékoztatás:
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.