Bio Kakaóbab, pörkölt, zúzott, 150 g
100% bio Kakaó Nem Génmanipulált Vegán termék
A bio kakaóbab amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.
Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták a kakaót. Mire jó a kakaóbab?
A kakaó elsőszámú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja.
Emellett nagyobb mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot, de cink és vas is található benne.
A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet.
Ajánlják fáradság elűzéséhez, gyomorproblémákhoz, köhögésre fahéjjal és narancslével.
Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható.
A kakaóbab felhasználása:
kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez.
Főzése:
Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
Nem szükséges darálni, kivéve kakaó, forró csoki készítéséhez, kávédarálóban őrölhető.
Diéták:
A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak desszertek ízesítésére kiválóan alkalmas.
Receptek kakaóbabbal:
Gluténmentes csokitorta kakaóbab törettel Csokiskeksz kakaóbabbal Chillis-kakaós csirke
A kakaóbab tápanyagtartalma: 100 g-ban átlagosan (kj / kcal) 2280 / 545
Fehérje (g / 100 g) 11,8
Szénhidrát (g / 100 g) 7,0
Zsír (g / 100 g) 53,0
Élelmi rost (g / 100 g) 15,5
Ásványi anyagok: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz
Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július