A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
Magas rosttartalma és tisztító hatásának köszönhetően remekül illeszthető fogyókúrás étrendbe.
A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését.
B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Felhasználása:
Csíráztatásra, de megfőzve is fogyasztható.
Főzés előtt érdemes 8-12 órát áztatni.
A főzési ideje kb 45 perc, mialatt puhára fő.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiaérték: 1453 KJ/347 kcal
Fehérje: 23,8 g
Szénhidrát: 46,3 g
Zsír: 1,2 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, C, E