Részletek
Az agávé a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van.
Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő.
A különböző agávé fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra.
A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Felhasználása:
cukor és méz helyettesítésére.
Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Összetevők: agávé szirup*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1297 kJ / 310 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 78 g
- amelyből cukor: 69 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,05 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Mexikó.
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus