TOP termékek

APOTHEKE TŐZEGÁFONYA TEA 20 DB

APOTHEKE TŐZEGÁFONYA TEA 20 DB
APOTHEKE TŐZEGÁFONYA TEA 20 DB
A tőzegáfonyát gyakorta ajánlják, mint a húgyúti fertőzések, felfázások elleni hatékony ellenszert.
Bővebben
1 679 Ft
Egységár: 84 Ft/db
Részletek
A tőzegáfonyát gyakorta ajánlják, mint a húgyúti fertőzések, felfázások elleni hatékony ellenszert.
Számos kutatás irányult a tőzegáfonya potenciális antibakteriális hatására, azonban a közölt eredmények igen ellentmondásosak. 2012-ben tajvani kutatók az Archives of Internal Medicine oldalain jelentettek meg egy tanulmányt, mely szerint a növény fogyasztása nem képes megelőzni a húgyúti fertőzéseket, és mindenkit óva intenek a népi gyógyászat ilyenfajta hasznosításától.
Mások viszont alátámasztották, hogy a növényi kivonat olyan hatóanyagot tartalmaz, mely meggátolja a kórokozók gazdasejten való megtapadását, így azok be sem képesek jutni, és elmarad a fertőzés.
Azonban a McGill Egyetem (Montreal, Kanada) munkatársai egy olyan mechanizmust fedtek fel, mely a tőzegáfonya mellett szól.
A baktériumnak a célsejt felé kell mozognia, ehhez pedig sok faj egy ostornak nevezett szervecskét használ, mely evező módjára irányítja a kórokozót.
Minél több baktérium képes odaúszni a szóban forgó területre, annál nagyobb a fertőzőkészség - főként a húgyúti infekciók esetén.
A mozgási képesség (motilitás) emiatt kiemelt fontosságú, és ez lehet a támadáspontja a tőzegáfonyának, mely számos bakteriális gén működését blokkolja.
Nathalie Tufenkji és munkatársai húgyutakból nyert Escherichia coli baktériumokat tettek ki különböző koncentrációjú tőzegáfonya-kivonat hatásának, és megállapították, hogy a kezelés drámaian csökkentette a motilitást.
A kiesés magyarázatára génszinten sikerült rálelni, ugyanis a kivonat gátolta az ostorok kialakulását.
A kutatásokat Tufenkji egy másik, a húgyúti fertőzésekben érintett baktériumon folytatta.
A különösen agresszív Proteus mirabilis főként katéter mellett képes gondot okozni.
A kórokozó a katéteren keresztül úszik fel, és éri el a húgyhólyagot.
Amikor a Proteus mirabilist kísérletes körülmények között magas koncentrációjú tőzegáfonya-kivonat hatásának tették ki, két hatást tapasztaltak: egyrészt az E. colihoz hasonlóan lecsökkent a motilitás, másrészt a kezelés gátolta az ureáz nevű enzim génjének kifejeződését.
A fertőzőképességet mindkét változás hátrányosan befolyásolja.
Az eredmények felvetik annak lehetőségét, hogy a tőzegáfonyát az antibiotikumok alternatívájaként lehetne alkalmazni, de felmerül az is, hogy a jövőben a katéteres eszközöket a növény hatóanyagával kellene bevonni.
A felfázás problémája sok nőt érint, főként a téli, hideg, nyirkos időszakban.
Ilyenkor étkezésünkben kerüljük a sót és a cukrot, melyek megterhelik a vesét, valamint a vizeletsavasító hatású nyersanyagokat, ilyenek a húsok, kagyló, tojás, földimogyoró, dió, kenyér, reggeli gabonapelyhek, tészták, rizs, lencse, kukorica, szilva, kávé, cukor, méz, szirupok, lekvárok.
Emellett fontos a fokozott folyadékfogyasztás, a tőzegáfonya tea például kifejezetten ajánlott.
Adatok
EAN
8595178206283
Márka
Apotheke
Cikkszám
23767
Vélemények